Spitsmijden chauffeurs beloond
| 16:28 | Truckstar Redactie

Spitsmijden chauffeurs beloond

Chauffeurs die in de regio Rotterdam meedoen met het spitsmijden-project worden de komende weken beloond.

In Rotterdam werden enige tijd geleden drie grote bewaakte truckparkings geopend. Wie nu tijdens de spits gebruikt maakt van de parkings om te pauzeren, kan maar zo beloond worden met een lekkere gehaktbal.

De ballen worden de komende weken tussen 15:00 en 18:00 uur uitgedeeld op de drie parkings in de Waalhaven en de Botlek.

Spaarsysteem voor spitsmijden-chauffeurs

Daarnaast is er voor chauffeurs die met een zekere regelmaat spitsmijden een spaarsysteem opgezet. Na 25 bezoeken aan de parkings krijg je een handdoek, na vijftig bezoeken het spitsmijders-menu en na honderd bezoeken krijg je een truckwash-kaart.

Er worden ook een iPad, smartphone en portable DVD-speler weggegeven aan de chauffeurs met de meeste spitsmijden-bezoeken, nadat elk half jaar de balans is opgemaakt.

De cadeaus worden weggegeven door de beheerder van de drie parkings, PCH Parking & Facility Services en de Verkeersonderneming. Doel van het spitsmijden is om tijdens de werkzaamheden aan de A15 iedere dag tenminste honderd trucks uit de spits te krijgen en maar liefst duizend personenauto’s, (via een apart programma). Het spitsmijden-project ging afgelopen oktober van start.

Commotie

De truckparkings zorgden na hun opening direct voor de nodige commotie. Veel chauffeurs waren ongelukkig met de prijs van 9 à 10 euro voor een nachtje parkeren, en daaraan gekoppeld het algehele parkeerverbod in het Rotterdamse havengebied.

Dit moest de overlast van wild-parkerende Oost-Europese chauffeurs de nek om draaien. Vooral in de Waalhaven liep het de spuigaten uit. Die overlast leek zich echter te verplaatsen en voor veel Nederlandse chauffeurs voelde het alsof zij op konden draaien voor de overlast veroorzaakt door anderen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie