St vd Brink neemt Knap Transportgroep over
| 10:28 | Truckstar Redactie

St vd Brink neemt Knap Transportgroep over

Transportbedrijf Steven van den Brink uit Ermelo neemt naar alle waarschijnlijkheid de Knap Transport Groep uit Wormerveer over.

In de afgelopen maanden zijn door St van den Brink belangrijke stappen gezet richting de inlijving van de Knap Transport Groep. Naar verwachting zal de overname nog deze maand worden afgerond.

Als reden voor de overname noemt St van den Brink het ontbreken van opvolging binnen het bedrijf van directeur Jaap Knap. 
De vakbonden en de Ondernemingsraad van de overname en maken geen bezwaar. Met de overname gaan geen banen verloeren en Knap gaat door onder dezelfde naam, op dezelfde locatie en met de bestaande medewerkers. 

Directeur Alex van den Brink van St van den Brink: “Nadat was gebleken dat Jaap Knap open stond voor een eventuele verkoop hebben wij heel serieus naar de mogelijkheden gekeken. Wat bleek was, dat wij als lang bestaande, gezonde en nog steeds groeiende familiebedrijven veel overeenkomsten hadden. Het werk, wagenpark, de bank, verzekeraar en brandstofleverancier zijn allemaal gelijk. Dat geldt ook voor de wijze hoe wij met ons personeel en onze klanten omgaan. Daarbij hebben wij beide convenanten met de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Belastingdienst. Als bedrijf zochten wij naar mogelijkheden om tot schaalvergroting te komen en die bereiken wij hiermee. Na overname van de 200 personeelsleden en ruim 100 voertuigen van Knap telt ons bedrijf 665 medewerkers en 400 eigen trekkende eenheden. Zoals gezegd staan alle seinen op groen en verwachten wij de closing datum van 1 april 2013 te kunnen halen”.

Goed gevoel
Na afronding van de laatste formaliteiten zal het samengaan van beide bedrijven met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013 een feit zijn. Dan is het ruim 100 jaar bestaande familiebedrijf, waar Jaap Knap de afgelopen 36 jaar leiding aan gaf, onderdeel van de Steven van den Brink Groep. “Ik ben er trots op dat wij op deze manier ons familiebedrijf kunnen overdoen aan St vd Brink. En ik heb er gewoon een goed gevoel bij. Als bedrijf hebben zij veel overeenkomsten met de Knap Transport Groep en ik heb er alle vertrouwen in dat deze ontwikkeling voor beide bedrijven, maar ook voor alle medewerkers en relaties, de best denkbare oplossing voor de toekomst is. En het is natuurlijk mooi dat het bedrijf onder de eigen naam verder gaat”, aldus Jaap Knap.  

Zowel St van den Brink als de Knap Transport Groep zijn gespecialiseerd in nationale/Benelux (winkel)distributie.

Foto: LZV St van den Brink 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie