Staking legt België lam
| 12:09 | Truckstar Redactie

Staking legt België lam

Het transport en openbare leven in België liggen grotendeels stil door een 24-uursstaking.

De staking begon op maandag 30 januari om middernacht en duurt tot zes uur dinsdagmorgen. Ook in de haven van Antwerpen wordt gestaakt. Alle grote containerterminals liggen stil. Onder meer op de MSC Home Terminal, de terminals van DP World op Linker en Rechteroever en Nova Hessenatie wordt gestaakt, zo meldt Nieuwsblad Transport.

Bereikbaar
Op enkele plekken zijn blokkades opgeworpen, zoals ronde de Scheldelaan in Antwerpen. De sfeer zou daar echter rustig zijn. De meeste bedrijfsterreinen in België zijn verder redelijk goed bereikbaar omdat stakers zich lijken te houden aan een oproep om geen toegangswegen te blokkeren. 

Ook de verwachte verkeerschaos in de ochtendspits bleef uit. Om half acht stond er slechts vijftien kilometer file tegen zo’n 170 kilometer op een gemiddelde maandagmorgen. Veel Belgen hebben niet de moeite genomen om naar het werk te gaan en hebben een dag vrij genomen.

Overigens wordt er ook volop gestaakt in de havens van Gent, Oostende en Zeebrugge. De stakers zijn het niet eens met de bezuinigingsmaatregelen die België moet doorvoeren om de financiën op orde te krijgen.

Foto: Stakers staan bij de ingang van de vestiging van Bayer in het Antwerpse havengebied. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie