11 november Dakar Pre-Proloog
| 09:34 | Truckstar Redactie

Stoere GINAF 10×8 voor CITO

CITO uit Nederhorst den Berg nam recent een Ginaf 10×8 in gebruik.

CITO koos voor dit type Ginaf vanwege eerdere positieve ervaringen, het zeer grote wettelijke en technische laadvermogen, maar vooral vanwege de uitstekende terreinprestaties. Op korte termijn zal de vloot van CITO aangevuld worden met een GINAF 8×8 die op dit moment in aanbouw is. De voertuigen zullen twee GINAF’s vervangen,  die ondertussen ieder  meer dan een miljoen kilometer hun werk hebben gedaan.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Cito Transport betreffen vooral het afvoeren van vervuilde grond of asfalt en het aanvoeren van schoon zand. Ook levert de onderneming klei, tuinaarde en diverse soorten klinkers en steen. Daarnaast levert CITO tijdens de winterperiode een belangrijke bijdrage aan het berijdbaar houden van een deel van het Nederlandse wegennet, door met een groot deel van hun voertuigen te strooien en/of te schuiven.

Carrosserie Vakdagen

Het voertuig was eerder al te zien tijdens de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem en is ondertussen door Hyva voorzien van een volledig nieuwe kipper. GINAF dealer Van Ginkel Techniek uit Utrecht leverde de truck af.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie