Stoere Strator voor Zwitserland
| 15:16 | Truckstar Redactie

Stoere Strator voor Zwitserland

Jubileumtruck voor familiebedrijf Montalta uit Zwitserland

Op 25 mei jongstleden vierde de firma Montalta uit het dorpje Ilanz in Zwitserland haar 85-jarig bestaan. Hoogtepunt van de feestavond was de onthulling van de gloednieuwe STRATOR 500 6×4 zwaartransport trekker die door Martin Montalta speciaal ter ere van dit jubileum in Born bij de Charles Feijts Groep werd besteld. Het voertuig werd op verzoek van de nieuwe eigenaar in het geheim gebouwd en naar Zwitserland getransporteerd. 

De bijzonder mooie STRATOR is gebaseerd op een TRAKKER 6×4 trekker met chassislangsliggers van 10mm dik en een 32 tons luchtgeveerd tandem. De dagcabine en de korte wielbasis van 3.690mm geven de truck een robuust uiterlijk. Het chassis is volledig dichtgebouwd met aluminium panelen ter bescherming bij het laden van stenen en kiezel. Twee verticale verchroomde uitlaten aan weerszijde van de luchtgeveerde cabine completeren de knappe verschijning. Verder is het voertuig onderhuids voorzien van een ZF geautomatiseerde 16-gangs AS-tronic versnellingsbak, een hillholder, een intarder en naafreductie. Het maximaal toegestane combinatie gewicht van de truck bedraagt 80 ton.

Lange historie
De Montalta Gruppe uit Ilanz werd in 1928 opgericht. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld vanuit een 1-mans bedrijf met paard en wagen tot een vooraanstaande onderneming, gespecialiseerd in de handel in grind en kiezel, de exploitatie van een moderne betoncentrale, alsmede sloop- en recycling projecten en transport. Het bedrijf wordt vandaag de dag gerunt door Martin Montalta, de 3e generatie Montalta. Het wagenpark van Montalta omvat een zeer gevarieerde range van trucks van de merken Iveco, Scania, Renault en Sisu, specifiek voor elke tak van sport samengesteld. Portaalarm auto’s in 4×2, 4×4 en 6×4 configuratie, kraanwagens met kipper of afzetinstallatie, trekkers 6×4 met kipper- en diepladertrailers. En zelfs de typisch Zwitserse 10×4 betonmixerchassis met gestuurde naloopas ontbreken niet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie