14 mei is initiatief van bonden
| 12:08 | Truckstar Redactie

TBV-AIDT samen met Fransen en Belgen

Actie in de Transport heeft zich met Franse en Belgische organisaties verenigd in een nieuwe groep: C.T.L.E./TBV-AIDT.

C.T.L.E. staat voor Confederatie voor Transport en Logistiek in Europa. Op 23 november worden in Frankrijk de stukken ondertekend en zal de organisatie C.T.L.E. officieel gelanceerd worden.

De stichtende leden van de groep zijn: Transport Belangen Vereniging- AIDT.nl, L’UNOTRE (Franse werkgeversorganisatie uit Lille), ODU (Owner Drivers United uit België), en SECOP-ITSRE (vakbond en vereniging van het Belgische transport).

Elke organisatie maakt deel uit van de groep en zal afzonderlijk van de andere organisaties naar de binnenlandse politiek toe werken.

In debat voor gezonde transportsector

Het doel van C.T.L.E. is te vechten voor een gezonde en rendabele transportsector, en goede werkomstandigheden voor chauffeurs, om kwalitatief hoogstaande werkgekegenheid te creeëren in de landen waar C.T.L.E. aanwezig is. Door middel van sociaal-economische debatten moet een oplossing gevonden worden voor de problemen van desocialisatie van werknemers en Oost-Europese bedrijven.

Ook moet dit het verdwijnen van transportbedrijven in de deelnemende landen tegengaan, die de oneerlijke concurrentie niet aankunnen met bedrijven die goedkope lonen-chauffeurs in dienst hebben.

De eerste internationale bijeenkomst staat overigens al ruim voor 23 november gepland. Namelijk op 26 oktober in Luik-Bierset. Hier zullen sprekers en deelnemers aanwezig zijn uit verschillenden landen: België, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Italië. Wellicht komt er ook een groepje vrachtwagens vanuit Nederland die kant op.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie