Te zwaar
| 15:08 | Truckstar Redactie

Te zwaar

Overbelading is een bekend probleem in transportland. Vaak betreft het overbelading op de trekas bij een trekker-oplegger combinatie en daar valt in de praktijk niet altijd wat aan te doen. De Fin in dit bericht valt echter in een heel andere categorie.

Tijdens een snelwegcontrole bij de Finse plaats Iisalmi hield de Finse politie deze week een vrachtwagen aan die duidelijk meer woog dan toegestaan. Dat meldt de Finse website Savon Sanomat. De truck woog bij de staandehouding 84.600 kilogram, 36.600 kilogram meer dan de 48 ton die het voertuig officieel mocht wegen.

De combinatie; geladen met een graafmachine en bijbehorende zaken werd vanwege deze extreme overbelading meteen aan de ketting gelegd. Naast voor overbelading werd de Finse chauffeur ook bekeurd voor het niet in acht nemen van de rij- en rusttijden.

Rijverbod
Volgens de Finse politie werd de truck van de weg gehaald op een druk tijdstip, waardoor gevaar voor andere weggebruikers extra groot was. De man kreeg een rijverbod opgelegd en er werd proces verbaal opgemaakt.

Elders in Scandinavië loopt een experiment waarbij op legale wijze met 80 tons combinaties wordt gereden.

Bron: Savon Sanomat 

Foto: Finland heeft nog steeds zijn eigen truckmerk. (Deze Sisu betreft niet de truck uit het artikel) 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie