TLN directeur op Transportradio
| 16:22 | Truckstar Redactie

TLN directeur op Transportradio

TLN-directeur Peter Sierat heeft op Transportradio uitgelegd wat de gedachte is achter de petitie die TLN deze week aan de Tweede Kamer overhandigde.

Met de petitie vraagt TLN aandacht voor de misstanden in het transport. Peter Sierat vertelt Transportradio dat TLN al een half jaar tot een jaar lang geconfronteerd wordt met problemen rond regelgeving in Nederland en Europa. De uitzending van Zembla is echter natuurlijk de directe aanleiding voor actie.

“Het is nu tijd om een krachtig signaal af te geven dat wij als Transport en Logistiek Nederland er waarde aan hechten dat eindelijk de regelgeving eenduidig wordt in Europa”, aldus Sierat in het vraaggesprek.

Handhaving moet beter
Hij vervolgt: “En de tweede boodschap die daarna komt is dat de handhaving gewoon veel beter geregeld moet worden. Je kan regels opstellen zoveel als je wil, maar als die niet gehandhaafd worden, dan zijn er altijd wel bedrijven die daar misbruik van maken.”

TLN wil ook helderheid op het gebied van schijnconstructies, legde Sierat uit. Een bedrijf mag prima in de internationale markt opereren en vestigingen er op na houden in Oost-Europa met Oost-Europese chauffeurs, maar postbusconstructies mogen natuurlijk niet.

“We moeten als sector krachtig optreden, van groot tot klein. We gaan de komende tijd zorgen dat we wel aan tafel komen bij de politiek. Het blijft niet alleen bij het overhandigen van een petitie, want dan komen we nog niks verder.”

Minister Schultz van Haegen heeft al toegezegd naar Brussel te gaan met de kwestie. Wordt vervolgd.

Het hele radio-interview staat hieronder als YouTube-video. Foto: Peter Sierat.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie