Transport naar Frankrijk groeit
| 12:00 | Truckstar Redactie

Transport naar Frankrijk groeit

De afgelopen tien jaar is het wegvervoer naar Frankrijk met vijf procent gegroeid.

Dit meldt het CBS. In 2010 ging er bijna zes miljoen ton goederen van Nederland naar Frankrijk. Dit is twaalf procent van alle goederen die vanuit Nederland per truck naar het buitenland gaat.

Noord-Frankrijk en Lyon
In het noorden van Frankrijk wordt het meeste gelost; 43 procent van de goederen is voor adressen in de regio’s Ile de France, Nord-Pas de Calais en Picardie. Een andere belangrijke bestemming is de regio Rhône Alpes, rond de tweede stad van Frankrijk, Lyon. Hier gaan onder andere veel chemische producten heen. De regio rond Parijs ontvangt vooral landbouw- en voedingsproducten, maar ook levende dieren.

Minder goederen terug
De goederenstroom de andere kant op, vanuit Frankrijk naar Nederland is de laatste tien jaar afgenomen. In het jaar 2000 was dit nog 3,7 miljoen ton, tegenover 3,5 miljoen ton in 2010.

De bulk van het wegvervoer vanuit Nederland gaat naar regio’s in de directe nabijheid van Nederland, zoals het Duitse Rurhgebied, Vlaanderen, maar ook Noord-Frankrijk. Zo’n 45 procent van de goederen gaat naar Duitsland; bijna 35 procent naar België.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie