Transporteurs nemen failliete collega's over
| 11:52 | Korneel Luth

Transporteurs nemen failliete collega’s over

Enkele Brabantse transportbedrijven nemen failliete collega-bedrijven over.

Zo nemen Riwo Logistics Group, J. van der Linden en Furniture Logistics Waalwijk het failliete de Rooij Transport uit Waalwijk over.

Het faillissement werd een week geleden uitgesproken waarmee de banen van de 65 werknemers aan een zijden draadje kwamen te hangen. Een deel van deze banen blijft behouden, maar om hoeveel chauffeurs en loods- en kantoorpersoneel het gaat, is nog onbekend.

Faillissement Huisman van de Scheur

Aan het begin van deze week werd tevens het faillissement uitgesproken over de transporttak van Huisman Transport B.V. ofwel, Huisman van de Scheur Logistics.

Een dag later bleek al dat het bedrijf wordt overgenomen door de GVT Group of Logistics uit Tilburg, met o.a. transportbedrijf Gebroeders Versteijnen. Huisman van de Scheur krijgt de nieuwe naam HSL Logistics. De transportbedrijven werken al sinds 2005 samen.

Bij de doorstart zal het overgrote deel van de 115 banen in Apeldoorn en Veendam behouden blijven. De bedrijven blijven vooralsnog op de huidige manier met elkaar samenwerken. Sinds 2005 hebben de bedrijven een alliantie in Greuter Logistics uit Alkmaar en opereren zij in een samenwerkingsverband onder de naam Lean Logistic Solutions.

GVT

GVT Group of Logistics is een groep van logistieke bedrijven: Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant en GVT Intermoda. GVT Transport & Logistics en GVT Global Solutions zijn gespecialiseerd in wegtransport en warehousing. GVT heeft een wagenpark van 150 trucks, een warehouse-capaciteit van 90.000 vierkante meter en 375 medewerkers. Het bedrijf beschikt nu over vier strategisch gesitueerde hubs, verspreid over Nederland (Alkmaar, Apeldoorn, Tilburg en Veendam), die tezamen een efficiënt en fijnmazig distributienetwerk gaan vormen. Dit maakt het mogelijk zendingen binnen 24 uur af te leveren in de gehele Benelux.

Oud HSL-eigenaar Jelko van der Wiel blijft voorlopig de organisatie ondersteunen op commercieel gebied.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie