| 16:35 | Rik Werner

Truckparking Hazeldonk wegens verbouwing in juli dicht

Truckparking Hazeldonk aan de Belgische grens langs de A16 gaat van 3 tot en met 31 juli dicht. De reden voor de sluiting is een ingrijpende verbouwing, zo meldt Transport & Logistiek Nederland.

Chauffeurs moeten in juli parkeren op de parallelweg die aan de vrachtautoparkeerplaats grenst. Een en ander wordt met borden aangegeven.

Beveiligd

Het parkeerterrein wordt verbouwd tot een beveiligde truckparking voor maximaal tweehonderd vrachtauto’s. Behalve hekwerk, camera’s en verlichting komt er een verblijfsruimte voor chauffeurs met toiletten, douches, wasmachines en drogers. Bovendien is er gratis wifi. Met de beveiliging moet er een eind komen aan de golf van (lading-)diefstallen, die rustende chauffeurs op Hazeldonk de afgelopen jaren tot wanhoop brachten.

Hazeldonk

Betaald parkeren

Na de opening van de truckparking kunnen chauffeurs tot twee uur gratis parkeren op de aangewezen plekken. Langer parkeren en overnachten mag uitsluitend op de beveiligde truckparking. Het eerste uur is gratis, daarna geldt een tarief van € 1,40 per uur met een maximum van 14 euro per dag.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie