Truckparkings Rotterdam gaan open
| 16:00 | Truckstar Redactie

Truckparkings Rotterdam gaan open

Momenteel worden twee grote truckparkings geopend in de Rotterdamse haven. De officiële opening is op 25 september in de Waalhaven, maar als chauffeur kun je hier nu al terecht.

Door al voor de officiële opening trucks toe te laten kunnen eventuele kinderziektes opgelost worden en kunnen alle (veiligheids-)systemen uitgebreid getest worden.

Een tweede truckparking, bij restaurant De Punt in de Botlek, gaat komende vrijdag open.

Er geldt nu tevens een overnachtingsverbod in het gehele havengebied, dat streng gehandhaafd wordt. Hiermee hopen het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam twee vliegen in één klap te slaan.

Einde aan de chaos en veiligheid
Een einde aan de chaotische, onhygiënische, criminele en op andere fronten onacceptabele Oostblok-wantoestanden zoals eerder in de Waalhaven, is het eerste doel. Het tweede doel is om een veilige plek te creëren om te parkeren waarmee men ladingdiefstal, dieseldiefstal en andere criminaliteit ondermijnt.

Voordelen voor de chauffeur
Bijkomend voordeel voor de chauffeur is dat die op de nieuwe truckparkings een aantal goede basisvoorzieningen krijgt zoals: toiletten en douches, Wifi, stroom voor koelmotoren, een restaurant in de nabijheid en meer veiligheid.

Nog een voordeel is dat overdag, tussen 06:00 en 18:00 niet betaald hoeft te worden, en je er prima je drie kwartier kunt maken. En mocht het een keertje uitkomen kun je ook in de avondspits een lekker hapje eten en de drukte op de A15 aan je voorbij laten gaan. Zeker wanneer op korte termijn de verbredingswerkzaamheden beginnen, en de files door versmalde stroken toe zullen nemen, kan dit een interessante optie zijn.

268 parkeerplaatsen
De truckparking in de Waalhaven bij restaurant Appie Happie biedt 114 parkeerplaatsen; die bij restaurant de Punt 72 parkeerplaatsen.

Een klein stukje verderop opent waarschijnlijk al in oktober ook Truckparking Distripark Botlek met 82 parkeerplaatsen. Daar verlopen de bouwwerkzaamheden voorspoediger dan gepland. De oorspronkelijke opening stond gepland voor 31 december.

Tweede Maasvlakte
In 2014 komt er op de Tweede Maasvlakte een enorm truckpark met maar liefts 500 parkeerplaatsen.

De tarieven voor het parkeren zijn overal hetzelfde. Na 18:00 betaal je 1 euro per uur tot een maximum van tien euro. Na 06:00 uur ’s ochtends betaal je niks meer, tot aan 18:00 uur.

Foto: De Rotterdamse parkings hebben beveiligingsniveau 4. Dit is het op één na hoogste beveiligingsniveau. Klik hier voor meer informatie over beveiligde truckparkings in Nederland.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie