Minder files in augustus
| 13:35 | Truckstar Redactie

Trucks veroorzaken zelden files

Zelfs onze minister van Infrastructuur heeft het nu bevestigd: trucks veroorzaken zelden files.

Slechts 0,25 procent van alle files in Nederland wordt veroorzaakt door ongevallen met vrachtwagens. Dat heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer geschreven.

Het is belangrijk dat dit op zo’n hoog niveau wordt bevestigd want de beeldvorming bij weggebruikers is vaak anders, en dat is jammer. Het kwetsbare imago van het transport lijdt eronder.

Trucks zijn van onschatbare waarde
Het transport is van onschatbare waarde voor onze samenleving; het transport dient iedereen en voorziet ons in al onze levensbehoeften.

Vrachtwagens komen helaas wel altijd in het nieuws als er een ongeluk is gebeurd waar een truck bij betrokken is. Maar dit is maar een bijzonder klein deel van alle files. Bovendien blijft de schuldvraag vaak onbeantwoord. Negen van de tien keer is een chauffeur afgesneden of is er iemand bij hem of haar achterop gereden. Voor de gemiddelde automobilist is het echter gemakkelijk om te denken, ‘oh weer de schuld van zo’n vervelende vrachtwagen’.

Beeld is moeilijk recht te zetten
Dit beeld – hoe onterecht ook – is moeilijk recht te zetten, zegt ook TLN in een persbericht. TLN heeft nu een korte radio-commercial laten maken om weggebruikers beter te laten begrijpen dat trucks zelden de oorzaak zijn van ongelukken.

Klik hier om deze korte commercial te af te luisteren.

En kijk ook op zondertransportstaatallesstil.nl.

Foto: Te smalle wegen, het weer en de capriolen van de personenauto besturende medemens zijn vaker de oorzaken van ongelukken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie