Truckstar Festival 2011 was geweldig
| 13:46 | Truckstar Redactie

Truckstar Festival 2011 was geweldig

Het Truckstar Festival 2011 is geweldig verlopen en met een aantal spetterende ontknopingen tot een prima einde gekomen.

Het laatste hoogtepunt is ieder jaar het uitrijden en de terugtocht van de tweeduizend trucks naar huis. Langs de toeganswegen naar het TT Circuit en de snelwegen stonden traditiegetrouw duizenden mensen de trucks uit te zwaaien en op de gevoelige plaat vast te leggen.

Ontknopingen
Maar voor het zo ver was, waren er diverse ontknopingen, waaronder de bekendmaking van de Mooiste Truck van Nederland. Dit werd de zware aardappel-combi van Toon Verbeek. De jury vond deze Scania R730 unaniem de mooiste truck.

De Scania R620 Gunfighter van de Fin Mika Auvinen ging naar huis met de titel Mooiste Special Paint-truck. Daarnaast kreeg het publiek voor het eerst de nieuwe Mercedes-Benz Actros te zien en was er flink wat spektakel op het rechte stuk voor de hoofdtribune.

Spektakel
Zo kwamen de racetrucks weer in actie, waaronder de bijzondere en supersnelle Volvo Mean Green, en kwam het Engelse Bigfoot-team weer in actie met hun monstertruck om een aantal auto’s te pletten. Tevens werd de stevigheid van een aantal caravans weer flink op de proef gesteld tijdens twee nieuwe rondes van het caravanracen.

Hollandse Avond
Tijdens de Hollandse Avond op zaterdagavond zat de sfeer er bijzonder goed in. De avond werd gepresenteerd door Willie Oosterhuis, de speaker van Truckstar Festival. Uiteraard ontbrak ‘de Keizer van Truckstar’ niet zoals Willie Henk Wijngaard aankondigde. Maar ook Mooi Wark, Jannes en Hazes Tribute kregen het publiek goed op dreef. 

Zestigduizend bezoekers

Tijdens het gehele weekend waren er zo’n zestigduizend bezoekers. De sfeer was goed en ook het weer viel niet tegen. Op zaterdag was het een tikkeltje fris, maar droog, terwijl op zondag de temperatuur een stukje hoger lag en ook de zon zich af en toe liet zien.

De organisatie kijkt daarom terug op een geweldige 31e editie van het Truckstar Festival, en bedankt alle deelnemende chauffeurs, chauffeursverenigen, bezoekers, deelnemende bedrijven en organisaties.

Daarbij moeten we natuurlijk niet de locatie vergeten: Het TT Circuit van Assen. Zonder dit prachtige circuit en de hulp van alle TT Circuit-medewerkers, zouden we nergens zijn!

Wil je nog even nagenieten van het festival, kijk dan op onze fotopagina’s, waar de komende dagen nog veel foto’s bij zullen komen. Check ook de speciale videopagina.   

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie