Broshuis Konvooi
| 09:54 | Rik Werner

Truckstar Festival: Broshuis-konvooi blikvanger van kilometers

Broshuis reist komende vrijdag met een konvooi van vijftig geladen speciaal-transport combinaties vanaf Kampen naar Assen. Eindbestemming is, hoe kan het ook anders, het Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen. Traditioneel een blikvanger van jewelste.

De chauffeurs van transportondernemers als Ter Linden, Pultrum Rijssen, HLS, Van Dijk Smit, Ambrosius en Jongsma Keteltransport reizen onder begeleiding van zes auto’s en een motorfiets van het terrein van Broshuis naar ‘the temple of speed’, zoals het TT Circuit ook wel te boek staat. Een konvooi van enkele kilometers in lengte.

Truckstar Festival

Rotondes

,,Dat is elk jaar weer een uitdaging’’, vertelt Jelke de Jong. ,,We moeten rotondes nemen met combinaties van veertig meter. Niet alle combinaties kunnen onder alle viaducten door. Sommigen moeten er over heen en dan weer aansluiten.’’ Net voor Assen nemen de chauffeurs een andere afslag, om andere chauffeurs die op weg zijn naar het Truckstar Festival niet in de weg te zitten. ,,We nemen immers nogal wat ruimte in beslag.’’

Truckstar Festival

Toeschouwers

Het konvooi vertrekt vrijdagavond rond de klok van 19 uur vanaf het Broshuis-terrein in Kampen en rijdt over de N50 en vervolgens de A28 richting de provinciehoofdstad van Drenthe. Naar verwachting rond 20.30 uur komen de combinaties op het TT Circuit aan. ,,Dat tijdstip is heel bewust gekozen, om de overige weggebruikers niet te veel te belasten’’, licht Broshuis toe. Het imposante spektakel trekt jaarlijks ettelijke honderden toeschouwers.

Truckstar Festival

Lees ook: Maat bedient Still met twee nieuwe Broshuis-diepladers.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie