Truckstop 26bis koelt op zonne-energie
| 16:30 | Truckstar Redactie

Truckstop 26bis koelt op zonne-energie

Stroomvoorziening koelmotoren via zonnepanelen

Bij Truckstop 26bis in Heusden Zolder kunnen koel- en vriestransporteurs vanaf maandag 17juni hun koelmotoren van externe stroom voorzien via een systeem dat gevoed wordt door zonne-energie. Het systeem is geleverd door Nomadpower uit Woerden en is de tweede locatie waar het systeem beschikbaar is. De eerste locatie bevind zich in Bergen op Zoom in Nederland.

De installatie heeft acht aansluitpunten waarop koelmotoren kunnen worden aangesloten. Op deze manier kan de lading tijdens een stop bij Truckstop 26 bis geconditioneerd worden zonder gebruik te maken van de dieselgenerator. 

Postkoetsensysteem
Nomadpower wil met het concept Europa gaan bedienen volgens een postkoetsenmodel. Dat betekent dat de locaties strategisch worden gekozen; trucks moeten van de ene NomadPower-locatie naar de andere kunnen rijden binnen de gestelde rijtijden. 

Voor het einde van het jaar verwacht NomadPower op 5 locaties in Nederland en 3 locaties in België haar systeem te hebben geimplementeerd. Verdere verspreiding van het systeem volgt in 2014. Het uiteindelijke doel van NomadPower is om het systeem op circa 500 locaties in Europa te realiseren. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie