Truckverkoop daalt
| 17:50 | Truckstar Redactie

Truckverkoop daalt

De verkoop van nieuwe vrachtwagens in ons land daalt.

Dit maakte BOVAG vandaag bekend. In de eerste zes maanden van 2012 werden 6.488 nieuwe trucks op kenteken gezet. Dat is een daling van ruim tien procent vergeleken met dezelfde periode in 2011. Toen werden er 7.252 nieuwe trucks op kenteken gezet.

Bij veel transportbedrijven is het inmiddels Euro 5 wat de klok slaat. Men besluit veelal te wachten met het vervangen van de oudere Euro 5-trucks.

Euro 3 of 4
Transportbedrijven die ook nog Euro 3- en Euro 4-trucks hebben rijden, gebruiken die niet langer in het werk op Duitsland of in de binnenstad-distributie in Nederland. Maar met een vrachtwagen die economisch afgeschreven is, kun je verder prima geld verdienen. Een beetje extra onderhoud is meestal goedkoper dan de afschrijfkosten van een gloednieuwe truck.

Wind uit de zeilen
Daarnaast bleef de vraag naar transport de afgelopen maanden zwak en nemen Oost-Europese transportbedrijven en bedrijven met Oost-Europa-constructies reguliere transporteurs de wind uit de zeilen.

Interessant is overigens dat de verkoop van personenauto’s gestegen is en dat de bestelbus-markt stabiel is gebleven.

Foto: De nieuwste truck-techniek is prachtig, zoals bij de nieuwe Actros. Toch voelen veel transporteurs zich genoodzaakt de aankoop van een nieuwe truck uit te stellen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie