| 20:41 | Klaas-Jan van Roekel

TT Circuit transformeert in truckparadijs

Het is vrijdagavond en voor de meeste weekendbezoekers van het Truckstar Festival is het nu echt begonnen! Onder kundige begeleiding van vele vrijwilligers vinden talloze glimmende combinaties hun plekje langs de baan. Nadat deze netjes in de rij staan – deurruimte tussen de combinaties in en met het voorwiel van het asfalt af – kan het kampement voor komende dagen worden opgebouwd. En dat lijkt ieder jaar wel grootser aangepakt!

 


 

De mannen uit Den Ham sluiten hun bijzondere biertap aan

Een vriendenclub uit Den Ham sluit hun eigenhandig gebouwde cabine-biertap aan en even verderop plaatsen de mannen van Braanker Logistics een DiXi nabij hun rij smetteloos witte Scania’s. Statafels, tenten, zwembaden, koelkasten en wat niet meer verschijnen uit trailers en het TT Circuit verandert in rap tempo in het grootste truckparadijs van Europa.

‘’Het parkeren verloopt soepel’’, vertelt Patrick Houtenbos, in het dagelijks leven chauffeur bij Kermisexploitant Buwalda en deze dag parkeerbegeleider op het Festival. Als lid van chauffeursvereniging Route Toeters zet hij zich voor de derde keer in als vrijwilliger. ,,Ik was hier gisteravond al en vanaf vier uur ben ik nu aan de gang. Zoals het er naar uitziet staat vanavond alles wel op tijd op zijn plek’’.

Roelof Veuger heeft zijn plekje bijna bemachtigd

Dat geldt in ieder geval voor Mark Juffer en zijn collega’s van HTH Transport. Samen met bevriende chauffeurs uit de regio Harderwijk krijgen zij een mooi plekje door de mannen van Stichting Truckers Nijkerkerveen toebedeeld. Ook Corné van Losenoord, werkzaam voor Sipma Transport, is helemaal klaar voor dit weekend. Zijn DAF XF105 uit 2008 ziet er keurig opgepoetst uit en zelf heeft hij er ook goede zin in. En zo mogen we het horen. We gaan er met zijn allen een memorabel weekend van maken!

Corné van Losenoord heeft zijn DAF weer Festival waardig

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie