Volvo FH-trekkers voor Defensie
| 14:41 | Rik Werner

Twaalf verse Volvo FH-trekkers voor Defensie

Defensie heeft onlangs niet alleen een mega-order bij Scania Zwolle geplaatst voor de levering van nieuwe legertrucks. Het ministerie blijkt ook twaalf Volvo FH-trekkers te hebben besteld. De voertuigen zijn deze week afgeleverd.

Het betreft elf Volvo FH 4×2-trekkers en een Volvo FH 6×4-trekker. Ze zijn geleverd aan het Materieel Logistiek Commando. Tien van de geleverde trucks zijn overgedragen aan de Landmacht, twee zijn bestemd voor de Marine. Defensie zet de combinaties in voor het vervoer van materieel en brandstoffen naar de kazernes. Ook worden ze gebruikt bij oefeningen in binnen- en buitenland.

Volvo FH-trekkers voor Defensie

ADR

De ADR-gecertificeerde Volvo FH-trekkers zijn uitgerust met een bladgeveerde 8-tons vooras en luchtvering achter. Elf van de trekkers worden aangedreven door een 420 pk Euro 6-motor met Volvo I-Shift. De twaalfde Volvo FH heeft een vermogen van 500 pk en is bedoeld voor transport met een dieplader.

Volvo FH-trekkers voor Defensie

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

2 Reacties
  1. Van de mammoetorder voor Scania profiteert de werkgelegenheid in Zwolle, maar de toeleveranciers in Zweden en Duitsland wrijven in hun handjes, die in Nederland hebben het nakijken. (geen DAF)
    Zijn deze Volvo’s ook europees aanbesteed? Ik betwijfel het ten zeerste.
    1) Scania draait er nu zijn hand niet voor om om deze trekkers goedkoop te leveren na de megaorder.
    2) DAF kan zonder meer deze standaardwagens goedkoper leveren dan Volvo. Althans IK betaal ruim € 15.000 minder voor mijn DAF’s vergeleken met VOLVO.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie