Vaker met pech langs de weg
| 11:54 | Truckstar Redactie

Vaker met pech langs de weg

In Nederland staan trucks momenteel drie keer zo vaak met pech langs de weg als in 2005. Zo lijkt het althans.

Dit schrijft Nieuwsblad Transport. Minister van Infrastructuur en Milieu Schultz heeft TLN opgeroepen om iets te doen aan het aantal pechgevallen. De minister nam met de oproep een voorschot op een onderzoek dat Rijkswaterstaat op dit moment uitvoert over dit onderwerp.

Sceptisch
“Het is slecht voor de verkeersveiligheid en het draagt bij aan de filedruk op de wegen”, zo zou Schultz gezegd hebben. Maar TLN is sceptisch over de uitkomsten van het onderzoek aangezien pechgevallen in 2005 veel minder vaak geregistreerd werden dan nu het geval zou zijn.

Oost-Europese trucks en de crisis
Andere redenen waarom er nu meer pechgevallen worden geregistreerd zijn het toegenomen aantal Oost-Europese trucks en de crisis. Oost-Europese trucks worden slechter onderhouden dan West-Europese trucks, zo is gebleken in Duitsland. Daarnaast rijden transportbedrijven vanwege de crisis langer door met oudere trucks en wordt er wellicht op onderhoud bespaard. Transportbedrijven hebben steeds minder geld.

Foto: ANP

1 Reactie
  1. Ik geloof niet dat het daar allemaal mee gezegd is. De electronica in de wagens tegenwoordig maakt het ook allemaal niet beter. Vroeger kon je met een probleem nog langzaam naar de eerste parkeerplaats komen. Nu kun je al niet meer starten als je koelvloeistof sensor denkt dat je onder het minimum zit en uit ervaring weet ik dat dit vaker door corosie komt dan daadwerkelijk te weinig koelvloeistof. Ook word de wagen niet robuster door alle, vaak onnodige, electronica.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie