Van der Peet zet in op brandstofbesparing
| 08:39 | Truckstar Redactie

Van der Peet zet in op brandstofbesparing

Aerodynamische bandlosser voor aardappeltransport

Carrosseriebouwer H.W. van der Peet presenteert vandaag een aerodynamisch vormgegeven oplegger voor aardappeltransport. De ‘Kolibri Streamer’ bandlosser heeft een eigen gewicht van slechts 5390 kg. Door dit lage eigen gewicht kan een laadvermogen gerealiseerd worden van bijna 34 ton met een 4×2 trekker, en bijna 37 ton met een drieassige trekker. 

Door zijn aerodynamische vormgeving is er volgens Van der Peet een brandstofbesparing te realiseren van 8,5 procent ten opzichte van de standaard Kolibri bandlosser. Hierbij worden geen concessies gedaan aan laadvolume, laad-oppervlakte en loseigenschappen.

De nieuwe Van der Peet oplegger beschikt over diverse voorzieningen die het gebruiksgemak verhogen: de steunpoten zijn pneumatisch opklapbaar en ook de losschuif is doormiddel van lucht te openen en te sluiten. Deze opties kunnen ook geleverd worden op de standaard opleggers.

Geinteresseerden kunnen de Kolibri Streamer bezichtigen op de beurs Potato Europe die vandaag en morgen wordt gehouden in Emmeloord.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie