Van Heezik bestelt speciale trailers
| 14:16 | Truckstar Redactie

Van Heezik bestelt speciale trailers

Transportbedrijf C. van Heezik uit Maarssen heeft twintig dubbeldeks trailers aangeschaft voor het vervoer van pallets papier.

De trailers komen van de Schotse trailerbouwer Gray & Adams en werden aangepast voor gebruik aan deze kant van de Noordzee. C. van Heezik bestelde de opleggers speciaal voor het vervoer van kostbare pallets papier. Die pallets werden voorheen gestapeld, waardoor soms schade ontstond. Met de nieuwe dubbeldeks trailers staan de pallets enkel.

Kwaliteit gegarandeerd
De kwaliteit is daarmee gegarandeerd. De klanten kunnen daar uiteraard prima mee leven, ondanks de iets langere laadtijd per pallet, aldus Albert Joorden van C. van Heezik. De chauffeurs zijn speciaal gecertificeerd om met de trailers aan het werk te kunnen en te lossen en te laden. “Zij weten precies wat ze te doen staat”, aldus Joorden.

Ladingzekering
C. van Heezik heeft de trailers daarnaast door de Duitse TÜV laten keuren om op die manier toekomstige misverstanden over ladingzekering voor te kunnen zijn.

Verder zijn de trailers vooral efficiënt: “Tegenover een verwaarloosbaar hoger brandstofverbruik staat veertig procent meer lading en dus per saldo ook veertig procent minder uitstoot. Omdat LZV’s niet de grens over mogen, zijn deze voertuigen uitermate geschikt voor regelmatig internationaal vervoer”, zegt Joorden.

De nieuwe trailers hebben elk plaats voor 51 europallets.   

1 Reactie
  1. Mooi de nieuwe ontwikkelingen op trailer gebied. Alleen ga ik me nu wel gelijk afvragen of er wel gedacht is aan het totaal gewicht. Naar mijn idee gaat deze trailer geheel geladen met papier, het maximaal toelaatbaar gewicht van het voertuig overschrijden. Net als de LZV in het container vervoer. Een gewone container transport is al vaak te zwaar. Misschien moeten wel afvragen of dit dan een goede ontwikkeling is op gebied van wegdek belasting maar hoofdzakelijk de grille markt en concurrentie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie