Veel orders voor Daimler Trucks
| 13:52 | Truckstar Redactie

Veel orders voor Daimler Trucks

Ondanks de huidige economische malaise lijkt het Daimler Trucks voor de wind te gaan.

In de periode tussen januari en november 2011 ontving Daimler orders voor 420.000 nieuwe trucks. Dit zijn de beste ordercijfers sinds 2007 voor de truckbouwer.

Noord-Amerikaanse vraag
Dit positieve resultaat is vooral te danken aan de Noord-Amerikaanse markten, waar Daimler orders kreeg voor 124.400 nieuwe trucks. Daimler heeft aldaar de merken Freightliner en Western Star.

West-Europa
Ter vergelijking, in West-Europa verkocht Daimler 53.500 nieuwe (Mercedes-Benz)-trucks in de periode tussen januari en november 2011. Dit is overigens een stijging van elf procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het lijkt er op dat de nieuwe Actros hier – deels – voor verantwoordelijk is. Daimler Trucks is sowieso optimistisch over de Europese truckmarkt. Die zal volgens Daimler met 35 procent gegroeid zijn in 2011. De Noord-Amerikaanse truckmarkt groeit met een gelijk percentage.

Terwijl Europese concurrenten als DAF en Scania de productie inmiddels naar beneden hebben bijgesteld, blijven de fabrieken van Daimler Trucks op volle toeren draaien. Zelfs in Japan, dat eerder dit jaar door een drievoudige ramp getroffen werd, bleef de vraag naar trucks constant. Daimler bouwt daar Fuso-trucks.

Dezelfde nieuwe motorentechnologie wordt momenteel toegepast in Western Star trucks, Freightliners, Fuso’s en Mercedes-Benz trucks. Daimler verwacht in 2013 wereldwijd een half miljoen trucks te kunnen verkopen. Aan het einde van dit decennium verwacht Daimler zo’n 700.000 trucks per jaar te verkopen.

Foto: Daimler Trucks doet in Amerika en Canada goede zaken met de verkoop van de nieuwe Freightliner Cascadia.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie