Veel werkzaamheden deze zomer
| 15:13 | Truckstar Redactie

Veel werkzaamheden deze zomer

De komende periode kunnen we veel werkzaamheden verwachten aan het hoofdwegennet.

Dat meldt Rijkswaterstaat. Nu de weersomstandigheden beter worden gaat men volop aan het werk.

Onderhoud en verbeteringen
Een deel van de werkzaamheden betreft noodzakelijk onderhoud, en een ander deel betreft het verbreden van wegen, aanleggen van spitsstroken, het aanleggen van nieuwe weggedeeltes en het maken van aansluitingen met die nieuwe weggedeeltes.

A27 en A4
Het onderhoud zal de nodige hinder veroorzaken, zoals op de A27. Op die weg zijn de komende week verschillende afsluitingen tussen de knooppunten Everdingen en Hooipolder.

Ook op de A44 zijn in de periode 24-27 mei afsluitingen in beide richtingen tussen knooppunt Burgerveen en Noordwijkerhout.

Verbredingswerkzaamheden
Op andere trajecten wordt de komende zomer ook onderhoud gepleegd en op weer andere trajecten wordt de rijbaan verbeed – met tijdelijke hinder – zoals de A28 bij Amersfoort en Leusden, de A4 bij Leiden, de A10 Oost, de A10 West bij de Tweede Coentunnel en de A50 ter hoogte van de brug bij Ewijk.

Verder gaat binnenkort het laatste stuk van de A5 Westrandweg bij Amsterdam open en neemt Rijkswaterstaat de Tweede Coentunnel in gebruik. De oude Coentunnel gaat dan tijdelijk dicht voor een renovatie.

Op vergelijkbare wijze neemt Rijkswaterstaat binnenkort de nieuwe brug bij Ewijk in gebruik, om de oude brug eveneens te kunnen renoveren.

Daarnaast wordt hard gewerkt aan de ontbrekende schakel van de A4 tussen Schiedam en Delft en wordt de A15 ten zuiden van Rotterdam momenteel verbreed.

Al met al verbetert het Nederlandse hoofdwegennet deze kabinetsperiode aanzienlijk met deze projecten en zal de doorstroming op veel plaatsen op een veel acceptabeler niveau uitkomen. Het onderhoud is eveneens belangrijk.

Op de website www.vanAnaarBeter.nl staan alle afsluitingen en werkzaamheden duidelijk aangekondigd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie