Noordremsystemen
| 13:35 | Rik Werner

Verbod uitschakeling noodremsystemen lijkt in Duitsland nabij

In Duitsland behoort het uitschakelen van noodremsystemen op vrachtwagens en bussen mogelijk spoedig tot het verleden. De Duitse minister van verkeer, de christendemocraat Alexander Dobrindt, overweegt een verbod.

Eerder al hielden de Duitse Bundesrat en diverse belangenverenigingen in de transport- en logistiek een pleidooi voor een uitschakelverbod op noodremsystemen. Duitsland wordt met enige regelmaat opgeschikt door ongevallen, waarbij trucks of bussen achterop een file botsen.

Noodremsystemen

Bus-ongeluk

De kwestie is deze week bij onze oostenburen weer actueel geworden na een dramatisch bus-ongeluk in de zuidelijke deelstaat Beieren, waarbij een touringcar achterop een stilstaande vrachtwagen botste. Daarbij vielen afgelopen maandag 18 doden te betreuren. Sinds 2015 zijn noodremsystemen verplicht op alle nieuwe bussen en trucks. Chauffeurs kunnen de systemen echter vrij eenvoudig uitzetten en dat gebeurt naar verluidt op tamelijk grote schaal. ,,Het is goed dat we erover nadenken om uitschakeling van noodremsystemen onmogelijk te maken’’, aldus Dobrindt tegenover Verkehrsrundschau.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie