Minder files in augustus
| 07:38 | Truckstar Redactie

Verbreding A1 stap dichterbij

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twente heeft vorderingen gemaakt. Uitvoer zal in 2017 plaatsvinden.

Gisteren sloten Rijk, provincies en gemeenten een bestuursovereenkomst voor de verbreding van dit stuk snelweg. Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, VNO-NCW Midden en Bouwend Nederland spreken in een persbericht blij te zijn dat de capaciteit van deze snelweg eindelijk wordt uitgebreid. De A1 is van groot economisch en sociaal belang voor zowel de verbinding met Europa als de regionale bereikbaarheid, onderstrepen zij.

Verbreding

Er wordt al jaren gepleit voor de verbreding van deze belangrijke transportcorridor. De A1 tussen Apeldoorn en Deventer wordt verbreed naar 2×4 rijstroken en tussen Deventer en het knooppunt Azelo naar 2×3 rijstroken. De verbreding kost in totaal 403 miljoen euro, waarvan de regionale partners een kwart voor hun rekening nemen.

Extra veilige parkeerplaatsen

TLN en EVO pleiten naast de extra rijstroken, ook voor een aantal veilige parkeerplaatsen. En die uitbreiding zou niet gek zijn. Momenteel bestaat er in veler ogen een tekort aan fatsoenlijke rustplaatsen wat lange zoektochten tot gevolg heeft. Verwacht niet dat je al op korte termijn kunt genieten van de extra rijstroken; de uitbreiding krijgt in 2017 het startschot.

1 Reactie
  1. Zoals altijd lopen ze weer achter de muziek aan, eerst weer jaren in de file staan. De A1 is nu al druk in deze tijd van recessie en de voorspelling zijn dat binnen afzienbare tijd de economie weer aan trekt dus wordt het alleen maar drukker op de A1. 2017 is veel te laat om met de verbreding te beginnen. Dagelijks gebruiker van de A1 tussen Azelo en Apeldoorn.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie