Verbreding A2 Den Bosch-Eindhoven
| 13:56 | Truckstar Redactie

Verbreding A2 Den Bosch-Eindhoven

De verbreding van de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven is in volle gang.

De weg krijgt er aan beide zijden een rijstrook bij, zodat het verkeer binnenkort 2×3 rijstroken heeft en de dagelijkse files grotendeels voorbij moeten zijn.

Voeten in de aarde
Maar dat heeft nog aardig wat voeten in de aarde. Ter hoogte van Vught zijn bijvoorbeeld lengtes damwand geplaatst. De weg ligt daar verdiept, en de schuin oplopende berm moest daar worden afgegraven. De damwanden zorgen voor extra versteviging. In beide richtingen is het wegbed klaar en ligt er ook al een laag asfalt.

Ter hoogte van Boxtel zijn de bermen glad en strak gemaakt, zijn bruggen en andere zogeheten kunstwerken verbreed en is een nieuwe vangrail geplaatst. Van 21 tot 24 september wordt hier nieuw ZOAB aangebracht.

De op- en afritten bij Sint-Michielsgestel en de oprit Vught zijn aangepast om goed aan te kunnen sluiten op de nieuwe situatie.

Tussen Boxtel en Vught zijn nieuwe geluidsschermen geplaatst en op andere plaatsen zijn daar de funderingen voor gelegd.

De asfalteringswerkzaamheden vinden plaats gedurende twee weekenden in september en oktober. De weg moet daarvoor dicht. Voor de details daaromtrent heeft Rijkswaterstaat een speciale webpagina gemaakt.
    

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie