Vijfde Volvo FH voor Nord Cargo BV
| 10:46 | Truckstar Redactie

Vijfde Volvo FH voor Nord Cargo BV

Nord Cargo uit Klundert heeft onlangs de vijfde van vijf Volvo’s FH in gebruik genomen.

Nord Cargo is gespecialiseerd in internationaal wegtransport tussen Nederland, België en Spanje. Die transporten vinden veelal met charters plaats, maar er worden ook eigen wagens ingezet. De vijf Volvo’s zijn over een langere periode afgenomen: september vorig jaar is de eerste FH gaan rijden. De ervaringen met de eerste trucks zijn goed: een lager brandstofverbruik telt duidelijk mee in de cijfers onder de streep. Inmiddels heeft de eerste FH er al 100.000 kilometer opzitten!

Spanje

De vrachtwagens van Nord Cargo maken lange ritten van, naar en in het uitgebreide netwerk in Spanje met vestigingen in Madrid, Barcelona, Malaga en Castellon. Volgens directeur Peter de Geus is brandstof één van de belangrijkste kostenposten in de branche: “We doen er dan ook alles aan om het maximale rendement te halen uit ons materiaal. Daarvoor gebruiken we ook Dynafleet, zodat we het rijgedrag kunnen volgen. Daarnaast hebben we een gerichte aflevertraining voor de FH gekregen”.

Comfort

De Volvo’s beschikken allemaal over een Globetrotter XL-cabine, I-ParkCool en daarnaast zijn er verschillende pakketten afgenomen, waaronder het Rest & Relax 2-persoons. Wel zo prettig tijdens een dubbel bemande rit naar Spanje! De laatste Volvo FH is bovendien voorzien van Volvo I-Shift en Volvo Engine Brake Plus. De aflevering is gedaan door Bluekens Truck en Bus.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie