Dit is de nieuwe Volvo-video
| 15:54 | Korneel Luth

Volvo in de prijzen voor video’s

Volvo Trucks is in Miami dik in de prijzen gevallen tijdens de ‘Art Directors Club Awards’.

Volvo ontving maar liefst zeven gouden awards, twee zilveren awards en vier bronzen awards voor de serie van zes bijzondere stuntvideo’s die Volvo de afgelopen tijd maakte: The Epic Split, The Ballerina Stunt, The Hook, The Chase, The Hamster Stunt en The Technician. De spannende en ook bizarre video’s verrasten iedereen en lieten op bijzonder creatieve wijze innovaties zien zoals het Dynamic Steering Systeem, en waar de nieuwe serie Euro 6-Volvo trucks allemaal toe in staat is.

Met de video’s werd Volvo werd in vijftien categorieën genomineerd voor de awards, en ontving men uiteindelijk dertien awards. Bovendien kreeg Volvo de prestigieuze ‘Black Cube’, een hoofdprijs die in 2011 voor het laatst uitgereikt werd. Geen enkele andere genomineerde verliet met zoveel prijzen het pand die avond. Daarmee was Volvo tevens de zogeheten ‘Client of the Year’.

Creativiteit en eer

Het belangrijkste criterium voor de jury in deze awards is creativiteit. En wat betreft de Black Cube moet de jury een unanieme keuze maken. De jury was bovendien onder de indruk van het enorm brede publiek dat Volvo met de video’s bereikt heeft.

“Voor ons is dit een enorme eer”, zegt Per Nilsson, Director Public Relations bij Volvo. “Want dit betekent dat de Art Director’s Club, waarin enkelen van ’s werelds grootste advertentie-expert zitten, onze marketing als beste in de wereld aanmerkt.”

De video’s zijn meer dan honderd miljoen keer bekeken op YouTube en zijn bijna acht miljoen keer gedeeld. Er is meer dan 20.000 keer bericht over de video’s in de wereldwijde media, een ‘exposure’ waarvan de publiciteitswaarde geschat wordt op 126 miljoen euro.  

Uit een grote enquête bleek dat bijna de helft van alle vrachtwagenkopers die de video’s hebben gezien zegt dat het aannemelijker is dat ze de volgende keer voor Volvo kiezen bij het kopen van een nieuwe truck.

De Art Directors Club zetelt in New York, bestaat al sinds 1921 en is één van de meest prestigieuze advertentie-competities in Amerika.   


The Ballerina Stunt was de eerste stuntvideo: spectaculair, spannend en een prachtige manier om de nieuwe Volvo FH mee te presenteren.

 


In The Epic Split is Jean-Claude Vandamme de hoofdrolspeler, samen met de nieuwe Volvo FM en het Dynamic Steering-systeem.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie