Volvo introduceert Worldtrucker-app
| 11:51 | Truckstar Redactie

Volvo introduceert Worldtrucker-app

Smartphone app in navolging op online chauffeurscommunity

Volvo Trucks heeft een nieuwe smartphone-app gelanceerd voor Worldtrucker, de online chauffeurscommunity die het merk een paar jaar geleden introduceerde. Deze app voor iPhone en Androidtelefoons stelt chauffeurs in staat hun ervaringen van onderweg te kunnen delen.

De Amerikaanse truckchauffeuse Lisa Kelly (bekend van de tv-series Ice Road Truckers en IRT: Deadliest roads) mocht tijdens de Mid American Truckshow als eerste de app proberen. De Worldtrucker-app is ontworpen om het voor de ruim 20.000 leden van Worldtrucker makkelijker te maken hun ervaringen en kennis te delen, zowel lokaal als wereldwijd. “De app is een toevoeging aan de Worldtrucker-website en een fantastische tool voor chauffeurs om content te genereren en te delen, van foto’s tot tips, zoals truckstops onderweg of aanbevelingen voor veilige parkeerplaatsen”, vertelt Paula Kuhnel, online communication manager van Volvo Trucks.

Naast vele functionaliteiten biedt de app een GPS-functie die ervoor zorgt dat chauffeurs hun route kunnen vastleggen en delen met anderen op een kaart. Met behulp van zogenaamde TIPs (Trucker interest Points) kunnen chauffeurs inloggen, commentaar geven, ranken en foto’s uploaden van specifieke locaties om vervolgens hun ervaringen te delen met andere chauffeurs. Ook is er een chatfunctie die chauffeurs kan helpen bij bijvoorbeeld het zoeken naar een losadres of andere chauffeurs. De straal waarbinnen deze functie werkt is 3 kilometer.

De app, die verbonden is met de Worldtruckker website, is in nauwe samenwerking met chauffeurs ontwikkeld. “Chauffeurs zijn experts, als het gaat om het leven onderweg. Deze app is door en voor hen ontwikkeld”, vertel Paula Kuhnel. Lisa Kelly: “Deze app is een grote hulp onderweg. Je krijgt tips van collega’s over waar je goed kunt eten, slapen of waar je het beste onderweg kunt stoppen.” Kelly is volop te vinden op social media en heeft veel volgers op de verschillende platforms. “Ik houd ervan op de hoogte te blijven van de truckingcommunity. Er zijn veel zaken die ons binden en dat is exact datgene dat zo cool is aan het Worldtrucker-concept.”

Onze ervaring
Uiteraard hebben we de Worldtrucker app ook zelf gedownload en geinstalleerd (op een Android telefoon). Onze eerste indruk van de Worldtrucker app is positief: het ziet er gelikt uit, de bediening is eenvoudig en de app neemt niet al teveel ruimte in op je telefoon (ca. 3 mb). Nadeel van de app is dat veel van de functies staan of vallen met het aantal chauffeurs dat gebruik maakt van de app: de chatfunctie werkt bijvoorbeeld alleen wanneer er in een straal van 3 kilometer andere chauffeurs aanwezig zijn.

De App is gratis verkrijgbaar in de App Store en de Google Play Store. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie