Praktijktest Volvo FH16 750
| 12:38 | Truckstar Redactie

Volvo Trucks schrapt banen

Volvo Trucks gaat de komende jaren 2.000 administratieve banen schrappen. Dat heeft de onderneming vrijdagochtend bekendgemaakt.

Het banenverlies maakt deel uit van een eerder aangekondigde besparingsstrategie. “We nemen momenteel beslissingen en actie om de competitiviteit en winstgevendheid van de groep te verbeteren”, aldus CEO Olof Persson.

Winstdaling

Investeringen in nieuwe voertuigen en een stijgende Zweedse kroon hebben het voorbije kwartaal onverwacht voor een daling van de operationele winst gezorgd. Het banenverlies zou minder dan 2 procent van het totale personeelsbestand van de groep vertegenwoordigen. Wereldwijd werken bij de groep zo’n 71.000 mensen en Volvo Trucks staat los van Volvo Cars.

Gent

De gevolgen voor de vestiging in Gent zijn nog niet duidelijk. Daar werken zo’n 2.500 mensen. Een woordvoerster wil aan een redacteur van De Standaard geen commentaar kwijt, maar wijst erop dat het banenverlies zich op groepsniveau voltrekt. “Trucks is slechts een onderdeel van de groep” , merkt ze daar bij op.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie