| 13:50 | René Grünfeld

Volvo vult FE-serie aan met zware variant

 

Voor zwaardere toepassingen levert Volvo de FE nu ook met 350 pk-motor en een nieuw type 9-tons vooras.

Volvo Trucks mikt hiermee in het bijzonder op de zware distributie, de bouwsector en de afvalverwerking. De 8 liter D8K-motor levert 350 pk bij een maximum koppel van 1.400 Nm; de PTO geeft maximaal 600 Nm af.

Volgens de fabrikant is deze versie van de FE ontwikkeld voor totaalgewichten tot 44 ton. De truck is leverbaar als 4×2 trekker en als 4×2, 6×2 of 6×4 bakwagen met alle cabines van de bestellijst, dus ook die met lage instap. Als drieasser is de FE onder andere interessant voor inzet met laadkraan en als huisvuilchassis.

De FE 350 als zware distributietruck met de kenmerkende laag doorgetrokken zijruit rechts.

 

Aardgas

Voor lichtere toepassingen is er, naast de nieuwe 9-tons vooras, ook een variant die tot 7,1 ton belastbaar is. Bij de achterassen bestaat het aanbod uit 13 en 23 ton draagvermogen. Kopers kunnen kiezen uit I-Shift en een handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe uitvoering komt in september op de markt en is dan leverbaar naast de Volvo FE 320 CNG met keuze uit de standaard dagcabine, een comfortcabine, slaapcabine en de FE-Low Entry Cab. Meer nieuws over de FE heeft Volvo voor de herfst van dit jaar aangekondigd.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie