Werk A2 Limburg voorspoedig
| 11:02 | Truckstar Redactie

Werk A2 Limburg voorspoedig

De werkzaamheden aan de A2 in Limburg lopen voorspoedig.

Rijkswaterstaat voert momenteel verschillende projecten uit aan het zuidelijkste deel van de A2. Zo wordt er op knooppunt Kerensheide een grote fly-over gebouwd. Ondanks enkele onverwachte problemen ligt de bouw op schema.

Extra viaduct
“Vanwege de enorme hoeveelheid kabels en leidingen bij Chemelot heeft de aannemer in de winter een extra viaduct moeten bouwen. Door de werkzaamheden elke dag te monitoren en de planning hierop aan te passen, zitten we nog steeds op schema”, zegt omgevings manager Pierre Hawinkels. Eind 2012 moet het werk rond Kerensheide klaar zijn.  

Het werk is momenteel voor tachtig procent gereed. Hawinkels: “De zijkanten krijgen roestvrijstalen panelen, waardoor de fly-over heel mooi past in het industriële landschap.”

Boogbrug bij Beek
In maart is Rijkswaterstaat begonnen met onderhouds- en verstevigingswerkzaamheden aan de boogbrug bij Beek. De hangers tussen de boog en het wegdek worden verstevigd en opnieuw geschilderd.

Tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide zijn inmiddels over 17 kilometer lengte twee spitsstroken geopend om de doorstroming tussen de aanluiting met de A73 en A76 te verbeteren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie