Wesseling Logistics bestelt nieuwe FM
| 14:44 | Truckstar Redactie

Wesseling Logistics bestelt nieuwe FM

Wesseling Logistics heeft als één van de eersten een bestelling geplaatst voor de nieuwe FM Euro 6.

Het gaat in eerste instantie om drie trucks die nog dit jaar op de weg zullen staan. Interessant detail daarbij is dat de trucks het nieuwe Dynamic Steering-systeem krijgen. Dit systeem combineert de gewone stuurbekrachtiging met een uiterst precies aangestuurde elektromotor, wat het sturen verder verfijnt.

Ongezien gekocht
Maar er zit meer nieuwe techniek in de truck, wat zich allemaal nog moet bewijzen, geeft Marcel Wesseling ook toe: “In feite kopen wij de nieuwe Volvo FM ongezien. Het is echt op basis van vertrouwen, maar ook op basis van de specificaties van de nieuwe Volvo FM. We hebben gekozen voor Euro 6 en Dynamic Steering. Juist voor het distributietransport is dat een belangrijke noviteit. Tot slot hebben we gekozen voor de Globetrotter-cabine”, aldus Wesseling.

Verbruik
Verder hoopt Wesseling het verbruik op een laag peil te krijgen, én te houden: “Daarom hebben we in overleg met Volvo Truck Center ervoor gekozen gebruik te maken van Fuel Advice. Dat betekent dat we naast een producttraining ook de training Zuinig Rijden in onze bedrijfsvoering implementeren. Het brandstofverbruik laag houden, blijkt in de praktijk lastig.”

Bekende FM-rijder
Wesseling Logistics is een trouwe Volvo klant, en één van de bekendste FM-rijders van ons land. De keuze voor de nieuwe FM lag voor velen in de lijn der verwachting. Het familiebedrijf is gevestigd in Sassenheim, heeft 110 medewerkers en doet Benelux-distributie en opslag. In 2006 vierde het bedrijf het honderd-jarig bestaan, wat bekroond werd met het predicaat ‘Hofleverancier’.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie