Wie heeft illegalen aan boord gehad?
| 15:24 | Truckstar Redactie

Wie heeft illegalen aan boord gehad?

Wie heeft wel eens ongewild illegalen in de truck gehad?

Een enkeling van ons heeft het wel eens meegemaakt. Je komt bij een klant, je gooit de deuren van de trailer open en er blijkt iemand tussen de lading te zitten.

Of misschien is het zelfs een groepje verwaarloosd uitziende, schichtig kijkende mannen uit landen als Irak, Afghanistan of uit Afrikaanse landen. Je schrikt je kapot en je weet niet of je moet wegrennen of die mannen moet helpen.

IKON-documentaire
De IKON maakt momenteel een documentaire-film voor Nederland 3 getiteld ‘Grenzen’. De film gaat over alle grenzen die er zijn tussen Afrika en Nederland en over illegalen. De documentaire-makers filmen op de verschillende landsgrenzen. Eén manier om deze grenzen te passeren is om ongevraagd mee te liften in een truck. In de film willen de makers daarom ook graag de kant van de chauffeur belichten die met illegalen te maken heeft gehad.

Wil jij jouw verhaal doen?
Wat gaat er door jou als chauffeur heen op zo’n moment? Wat zijn de moeilijkheden waar je ineens mee geconfronteerd wordt. Welke boetes staan je te wachten? Ervaar je angst, mededogen? Dat zijn vragen waar men antwoorden op hoopt te vinden.

Wil jij jouw verhaal kwijt en meewerken aan de documentaire? Neem dan contact op met Hans Dortman. Je kunt hem bellen op: 020-421 06 06, of emailen op: hans@pvhfilm.nl.

Je kunt ook contact opnemen met de redactie van Truckstar en een email sturen naar redactie@truckstar.nl.

Foto: Illegalen breken in in een Franse oplegger in Calais. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie