Wim Bosman in Mainfreight-kleuren
| 11:09 | Truckstar Redactie

Wim Bosman in Mainfreight-kleuren

In 2011 werd Wim Bosman overgenomen door het Nieuw-Zeelandse Mainfreight, zie hier het resultaat.

Wim Bosman neemt deze week 25 nieuwe trekkers en 25 nieuwe opleggers in gebruik, in de mooie Mainfreight-kleurstelling.

De nieuwe trucks werden onthuld op de jaarlijkse chauffeursdag in ’s Heerenberg. Het zijn DAF Euro 6 XF’s met nieuwe Krone-trailers.

Mooi detail tijdens de chauffeursdag was overigens dit: Ieder jaar wordt één van de Nederlandse chauffeurs van het bedrijf gekozen tot ‘Chauffeur van het Jaar’. Als verrassing is de chauffeur van 2013 thuis opgehaald met vier nieuwe Mainfreight trucks, om vervolgens in konvooi naar ’s-Heerenberg te rijden.

“Het geheimhouden van deze opvallende trucks was nog een hele klus, maar met teamwork en hulp van onze leveranciers is het ons gelukt iedereen te verrassen met de nieuwe Mainfreight-vrachtwagens”, aldus Bertil ter Maat, Managing Director Wim Bosman Transport B.V.

Mainfreight wil merk promoten

Mainfreight wil namelijk het merk in Europa promoten, en dan vooral de luchtvracht-activiteiten. Deze trucks en trailers zijn de eerste Mainfreight-voertuigen op het Europese continent.

“Vijfentwintig billboards met een lengte van 13,60m op de Europese wegen zal onze Mainfreight naamsbekendheid aanzienlijk vergroten”, aldus Jon Gundy, European Manager Mainfreight Air & Ocean.

Wellicht claim tegen Wim Bosman

Overigens is niet alles koek en ei tussen Wim Bosman en de Nieuw-Zeelanders. Wim Bosman werd voor 120 miljoen euro gekocht op basis van bepaalde voorwaarden en de verwachting van Mainfreight om niet alleen voet aan de grond te krijgen in Europa, maar ook de inkomsten te zien groeien.  

Ten tijde van de overname verloor Wim Bosman echter vier grote grote opdrachtgevers. Drie daarvan waren Samsung, Sara Lee en Ravensburger en hun vertrek had men zien aankomen. De vierde afhaker niet, zo claimt Mainfreight. Dat was fietsenfabrikant Giant, terwijl vermoed wordt dat men in ’s Heerenberg op de hoogte was van het op handen zijnde vertrek van Giant, zo berichtte The New Zealand Herald eind juni.

Het overnamebedrag is daarom wellicht te hoog geweest, en het kan zijn dat Mainfreight in de toekomst een compensatie-claim van 11 miljoen euro indient tegen de voormalige eigenaren van Wim Bosman. Dat zijn Wim Bosman zelf en zijn vrouw.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie