Zwendel met huurcontainers
| 15:34 | Truckstar Redactie

Zwendel met huurcontainers

Een aantal containerverhuurders zegt slachtoffer te zijn geworden van een zwendel met containers.

Een klant sluit een normaal huurcontract, maar in een aantal gevallen verkoopt die klant de container door, bijvoorbeeld naar een metaalhandel. De verhuurder kan fluiten naar zijn container, zo meldt De Telegraaf.

Sommige van deze klanten die de containers huren en illegaal doorverkopen zijn bij de verhuurbedrijven en bij De Telegraaf bekend.  Volgens de krant zijn op die manier sinds de maand mei al zeker 250 containers verdwenen. Het gaat hierbij niet alleen om standaard twintig voets containers, maar ook om tankcontainers. De frauduleuze klanten van de verhuurbedrijven kennen het wereldje goed, zeggen de verhuurders, en wanneer deze klanten komen huren voldoen ze aan alle administratieve eisen, waardoor er geen vuiltje aan de lucht lijkt voor het verhuurbedrijf.

Onraad
Toch was er volgens de krant één verhuurbedrijf dat onraad rook en dat met een groep chauffeurs de gehuurde containers terughaalde van een bedrijventerrein in Moerdijk. Van de massale verdwijningen zou nog geen aangifte zijn gedaan bij de politie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie