Shell
| 14:47 | Rik Werner

Brandstofbezorgdienst Shell van start in Rotterdam

Shell is vandaag in Rotterdam begonnen met zijn al eerder aangekondigde bezorgdienst van autobrandstoffen. Dat gebeurt onder de naam Shell TapUp. Het betreft een pilot, bij succes volgt een landelijke uitrol.

Automobilisten kunnen via TapUp in de Rotterdamse wijken Overschie,  Hilligersberg Zuid, Park Zestienhoven, Terbregge en bij de Van Nelle fabriek brandstof laten bezorgen. Dat gebeurt met een elektrisch bestelwagentje, dat genoeg benzine en diesel voor ongeveer tien auto’s kan meenemen.

App

Klanten kunnen een app downloaden en daarin aangeven waar en wanneer ze hun auto willen laten voltanken. Ze kunnen dan ook de brandstofsoort aangeven: euro 95 benzine of diesel. Een ‘service expert’ van TapUp komt dan op het afgesproken tijdstip naar de auto om het voertuig te tanken. Dat kan ook als de klant er niet is, zolang de brandstoftank maar toegankelijk is. Afrekenen gebeurt via creditcard of automatische incasso. Behalve de brandstofprijs betaalt de automobilist € 3,95 voor de service.

Eerste

Voor zover bekend is TapUp de eerste bezorgdienst voor brandstof in Nederland. In de Verenigde Staten bestaan al wel vergelijkbare diensten, zoals Booster Fuels en WeFuel.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie