Chauffeur reed achteruit over A27
| 12:14 | Korneel Luth

Chauffeur reed achteruit over A27

Dinsdag 29 april veroorzaakte een Roemeense chauffeur een bizar ongeluk op de A27 bij Eemnes, hier de feiten.

In tegenstelling tot andere transport-sites, besteedt Truckstar weinig aandacht aan truck-ongevallen. Iedereen maakt wel eens een fout, we willen niet op elke slak zout leggen en we willen al helemaal niet het imago van de sector helpen te verslechteren. Echter, in sommige gevallen zijn we van mening dat we juist wel moeten berichten over een ongeluk. De crash van afgelopen dinsdag is zo’n geval.

Op Facebook en andere social media is door chauffeurs, door jullie, heftig gediscussieerd, en gespeculeerd over het ongeluk en wat de oorzaak is geweest. Wij hebben contact opgenomen met de politie voor de feiten en hieronder lees je wat er precies gebeurd is.

Chauffeur reed achteruit op vluchtstrook

Aan het einde van de ochtendspits, op de A27 bij Eemnes net voorbij een afslag, ramde een Nederlandse truck geladen met uien een koelwagen geladen met diepgevroren afbakbroodjes. De ravage was enorm, er vielen gelukkig – en ongelofelijk – geen gewonden.

Verschillende getuigen hebben tegen de politie verklaard dat de witte koelwagen op de vluchtstrook inderdaad langzaam achteruit reed. Deze chauffeur had zijn afslag gemist en is volgens de politie de veroorzaker van het ongeval.

De nationaliteit van de bestuurder van deze vrachtwagen is Roemeens, het betreft een 54-jarige man.

Uitwijken kon niet

De chauffeur van de tweede vrachtwagen, de uientruck, wilde uitwijken naar de linkerrijbaan. Hier reed echter een ander voertuig waardoor dit niet kon. Dit heeft deze chauffeur aan de politie verklaard.

Tegen de Roemeense chauffeur is een proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van het ongeval. De verdere afhandeling hiervan ligt bij het Openbaar Ministerie.

De vluchtstrook is levensgevaarlijk

Iedere Nederlandse chauffeur weet dat de vluchtstrook een levensgevaarlijke plek is. Iedere bestuurder in Nederland heeft geleerd dat achteruit rijden op de vluchtstrook uit den boze is, (laat staan met een truck).

Uit de verklaring van de chauffeur van de uientruck blijkt bovendien dat de Roemeense chauffeur de witte lijn overschreden moet hebben met zijn achteruitrij-actie en deels op de rijbaan moet hebben gezeten.

Wat zijn de conclusies van dit ongeval?

De conclusie kan daarom niet anders zijn dat de Roemeense chauffeur ofwel geen, ofwel een zeer slechte rij-opleiding genoten heeft, ofwel een dusdanig laag niveau van professionaliteit vertegenwoordigt, dat hij deze actie kon uithalen.

Een andere conclusie is deze. Dit soort levensgevaarlijke chauffeurs rijdt rond in Nederland, en waar dan ook in Europa. Wees daarom alert op onvoorziene acties van deze ‘chauffeurs’. 

De overlast voor het verkeer in Midden-Nederland was gigantisch. Daarnaast is er veel directe en indrecte financiële schade en een ongeluks-trauma voor de uientruck-chauffeur en wellicht ook voor de Roemeense chauffeur. Hoe erg ook, gelukkig is het daar dit keer bij gebleven. 

Foto: Twitter – edwarddevrieslentsch

2 Reacties
  1. truckerrob kom en doe mee volg tbv-aidt vandaag actie gevoerd gestart in Amersfoort met 60 km via A28/A12 naar den Haag die actie 100% geslaagd 5 km file achter ons na wat toespraken van 2e Kamerleden weer op huis aan. Sluit aan neem collega’s mee en laat je boosheid zien positieve inzicht dan want wij Nl vrachtwagen chauffeurs chauffeuse zijn geen criminelen.

  2. En nu? Na betaling van die boete mag deze ongeschoolde roemeen weer gewoon rijden??? Wanneer wordt dit toch eens echt aangepakt! Levensgevaarlijk! Het werk wordt er niet leuker op met dat soort idiooten…prettig weekend!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie