TBV AIDT trapt actiejaar af
| 17:24 | Korneel Luth

Europese actiedag op 3 mei

In zeven Europese landen gaan chauffeurs komende zaterdag actie voeren.

Op zaterdag 3 mei 2014 vindt een dag van actie voor chauffeurs plaats in verschillende hoofdsteden in Europa. Dat heeft Transport Belangen Vereniging Actie in de Transport vandaag bekend gemaakt.

Nederland is één van de landen waar een manifestatie zal zijn, in het Zuiderpark in Den Haag om precies te zijn. De boodschap is duidelijk:

1. Betere werk- en levenscondities, iedereen moet normaal kunnen leven van zijn salaris.
2. Dezelfde inkomsten voor dezelfde werkzaamheden in dezelfde landen: eerlijke beloning naar eerlijk werk.
3. Een sociaal en rechtvaardig Europa.
4. Het verbod op postbusbedrijven
5. Europa-brede versterkte controles op de cabotage wet- en regelgeving.
6. Geen corruptie bij de opleiding beroepschauffeur, Code 95

Langzaamaanactie vanaf Amersfoort

De actiedag zal in Nederland starten om vanaf 10:00 uur. Vanaf Amersfoort zal er een langzaamaanactie starten richting Nootdorp. Om 12:00 uur zal de manifestatie in het Zuiderpark, Den Haag, worden geopend. Aldaar zullen verschillende sprekers uit de nationale en EU-politiek aanwezig zijn en het woord voeren. Rond de klok van 16:00 uur zal de manifestatie worden afgesloten.

Tevens zullen in zes Europese hoofdsteden Stockholm – Berlijn – Oslo – Kopenhagen – Madrid en Rome, tegelijk acties en manifestaties plaatsvinden.

Verslechtering ondersteund door EU – symphatie hele bevolking noodzakelijk

De afgelopen jaren is de situatie van beroepschauffeurs en transportbedrijven binnen de Europese Unie aanzienlijk verslechterd, zo constateert TBV-AIDT. Chauffeurs en andere werknemers worden vervangen door goedkope werknemers uit Oost-Europese landen, met talloze en verstrekkende, negatieve gevolgen.

TBV-AIDT: “Dit proces wordt ondersteund door het beleid van de Europese Unie. Aangezien onze problemen ook intersectorale problemen zijn, moeten wij de bevolking op de hoogte brengen en hun sympathie en begrip winnen. Vervolgens kunnen we alleen, met het begrip van het publiek, dichter bij ons doel komen, stap voor stap.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie