Man steelt diesel van baas
| 13:38 | Truckstar Redactie

Dieseldieven gepakt

De politie heeft op 11 oktober twee Amsterdammers aangehouden op verdenking van diefstal van diesel uit geparkeerde vrachtwagens.

Een getuige zag in de late avond van 10 oktober twee personen zitten tussen enkele geparkeerde vrachtwagens op de Schoolbaan in Roelofarendsveen.

De getuige vermoedde dat de twee diesel aan het stelen waren en belde de politie. Die trof ter plaatse twee jerrycans en een slang aan. Volgens de getuige waren de twee dieven er echter in een auto vandoor gegaan. De getuige had ook de kenmerken van de auto aan de politie doorgegeven.

De auto werd om de hoek aangetroffen op de Populierenstraat en afgesleept, aangezien deze behoorlijk naar diesel rook.

‘Diefstal’
Enige tijd later werd de politie gebeld over diefstal van de betreffende auto aan de Populierenstraat. Volgens de eigenaresse hadden zij en haar vriend een wandeling gemaakt en was de auto gestolen toen ze weg waren.

Later wijzigde de vrouw haar verhaal en zei dat ze de auto had uitgeleend aan een vriend. De politie heeft de vrouw en haar vriend aangehouden. Ze wonen in Amsterdam en konden hun aanwezigheid in Roelofarendsveen niet goed verklaren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie