Scania verlaagt productie
| 13:36 | Truckstar Redactie

Scania verlaagt productie

Scania verlaagt haar truckproductie in Europa. De reden hiervoor is de dalende vraag naar nieuwe trucks.

De euro-crisis begint volgens Scania zijn uitwerking te hebben op de echte economie. Klanten beginnen te twijfelen of ze wel moeten investeren in nieuwe trucks, zo omschrijft Scania de situatie in een persbericht.

“Er is een vertraging in Europa, maar ook een lager ordertempo vanuit het Midden-Oosten”, zegt Martin Lundtstedt, die als Executive Vice president bij Scania de verkoop en marketing in zijn portefeuille heeft.

Europa
De truckproductie in Europa gaat daarom met zo’n tien à vijftien procent naar beneden. “We verlagen de productie binnen de flexibiliteit die we hebben en die is afgesproken met de vakbonden bij de verschillende fabrieken”, zegt Anders Nielsen, Head of Production and Logistics.

Latijns-Amerika
In Latijns-Amerika, waar Scania eveneens erg groot is, heeft de vraag naar nieuwe trucks zich gestabiliseerd. “In onze fabrieken in Brazilië en Argentinië gaan we door met een hoog productieniveau”, aldus Nielsen. 

MAN en Daimler
MAN zou eveneens een productieverlaging overwegen. “Wij houden de markt scherp in de gaten”, aldus een MAN-woordvoerder tegen Verkehrsrundschau.

Bij Daimler Trucks, waar op 3 oktober de serieproductie van de nieuwe Actros van start ging, verwacht men geen teruggang in de vraag naar nieuwe trucks. “Wij hebben de afgelopen maanden een zeer bemoedigende groei meegemaakt”, zegt Dieter Zetsche, topman van het gehele Daimler-concern. “En dat zet zich voort”, aldus Zetsche. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie