Van der Donk Scania
| 09:39 | Rik Werner

Drie Scania multi-assers voor Van der Donk Sierbestrating

Van der Donk Sierbestrating uit Vinkel heeft drie Scania multi-assers aangeschaft. Het bedrijf heeft de trucks rijkelijk uitgerust, tot grote vreugde van de chauffeurs.

Van der Donk heeft twee G450 8×4*4 met twee sturende assen in gebruik genomen en één R580 V8  8×2*6 met drie sturende assen. ,,Dat is een uiterst wendbare auto’’, stelt directeur Eugene van der Donk. ,,De V8 is het paradepaardje van ons bedrijf. Die rijdt doorgaans met een wipkar erachter, vooral voor de grote vrachten van en naar onze leveranciers. Voor de 31 ton laadvermogen heb je geen 580 pk nodig. Maar ik wilde iets doen voor de chauffeur die al ruim 12,5 jaar bij ons werkt en verder zag ik de auto zelf óók helemaal zitten.”
Van der Donk Scania

King of the Road

Ook op het interieur en de aankleding heeft Van der Donk niet beknibbeld. ,,Bij een V8 hoort natuurlijk ook een King of the Roadpakket en toen heb ik zo’n beetje alles maar aangevinkt.” De twee Scania’s G450 zijn qua interieur iets meer bescheiden uitgevoerd. ,,Maar ze moeten er wel mooi uitzien. Daarom mochten de chauffeurs nog even langs dealer voor wat ze zelf nog aan wensen hadden.”
Van der Donk Scania

Extra aangedreven as

Technisch gezien zijn alle voertuigen helemaal ingericht op het werk. ,,Wij komen altijd in situaties waar je jezelf moet kunnen redden en voor de 8×4*4-chassis’ zijn de wegomstandigheden vaak niet optimaal. Dat laatste hebben we opgelost met een extra aangedreven as. En verder zijn alle twee de G450 SCR-only trucks voorzien van een eigen autolaadkraan en een haakarm-installatie. Deze wordt aangedreven via een distributie-PTO, omdat we dan de auto bijvoorbeeld tijdens het lossen van de bak nog een stukje kunnen verzetten. Onze R580 heeft ook een kraan, maar dan juist achterop het voertuig. Dan kan hij namelijk vanaf die positie zowel de laadbak als de wipkar laden en lossen.’’
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie