Elektrische truck voor De Rooy
| 21:00 | Truckstar Redactie

Elektrische truck voor De Rooy

De Rooy Transport nam vanmiddag zijn eerste volledig elektrisch aangedreven truck in gebruik. Dat gebeurde in bijzijn van wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht.

Het bijzondere aan de elektrische 19 tonner is dat De Rooy Transport hem gaat inzetten als mobiele hub om van daaruit zijn kleinere groengas distributieauto’s in de binnensteden van Utrecht, Houten en Amersfoort te bevoorraden. Die hoeven dan niet meer halverwege de dag terug naar de basis te rijden voor hun tweede ronde. Dat is de reden dat de truck werd voorzien van een speciale zijwand waarmee de chauffeur in een handomdraai de hele laadbak vanaf de zijkant toegankelijk maakt. 

Accupakket

De truck zelf kreeg een extra accupakket voor een actieradius van 250 kilometer. Op die manier denkt directeur Peter de Rooy, het voertuig na het bevoorraden van zijn distributietrucks, nog een keer in de middag en vroege avond te kunnen inzetten zonder dat de auto eerst aan de stekker moet. “Als de truck net zolang meegaat als wij er op hebben moeten wachten, dan gaan Utrecht en Houten een langdurig schone toekomst tegemoet”, grapt hij tijdens de ingebruikname. 

Actieradius

Dat de aflevering langer duurde dan gedacht, ligt voor een deel aan de hoge eisen die De Rooy Transport zelf aan het voertuig stelt. “Wij wilden een extra grote actieradius voor de truck zodat hij zo breed mogelijk zero emissie in te zetten is”, aldus De Rooy. Met deze Hytruck komt het totaal aantal duurzame voertuigen van De Rooy Transport op 10. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie