Van Genugten Dakar
| 09:33 | Rik Werner

Van Genugten met Spaanse navigator aan de start in Dakar

Ton van Genugten komt in 2018 met een nieuwe co-piloot aan de start in de Dakar Rally. De Spanjaard Ferran Alcayna Marco neemt de plek in van Anton van Limpt, die na drie Dakar-starts de handdoek in de ring heeft geworpen.

Dat heeft Van Genugten zojuist in een communiqué bekend gemaakt. De Nederlander verschijnt in Peru aan de start met de Iveco Powerstar, de truck waarmee Gerard de Rooy in 2015 de Dakar Rally won. Om in januari in Zuid-Amerika zo goed mogelijk voor de dag te komen, doet de Brabantse coureur ter voorbereiding mee aan de Silk Way Rally, die op 6 juli start in Moskou en op 22 juli finisht in het Chinese Xi’an.

Klassement

Van Genugten neemt bij team TonTrans Dakar in feite het stokje over van Gerard de Rooy, die komend jaar de Africa Eco Race gaat rijden en Dakar overslaat. ,,Ik ben nog niet klaar met Dakar’’, laat Van Genugten strijdlustig optekenen. ,,Het afgelopen jaar viel de prestatie wat tegen. Ik heb daar dus nog iets goed te maken. Met de Powerstar wil ik echt voor het klassement gaan.”

Ondersteunend

Van Genugten komt in de Silk Way Rally nog wel samen met De Rooy aan de start. Hij rijdt dan nog met de voor hem vertrouwde Iveco Trakker. ,,Ik ga uiteraard voor een zo goed mogelijk resultaat, maar in de Silk Way heb ik nog een ondersteunende taak voor Gerard, vandaar dat ik daar nog met de Trakker zal rijden. Ik ben daar nog nooit geweest, maar van wat ik ervan heb gezien en gehoord is het een fantastische rally met gigantisch veel en grote duinen. Een perfecte test voor de duinen van Peru, die we in januari in de Dakar Rally tegenkomen.”

Wennen

Van Genugten grijpt de Silk Way Rally ook aan om goed ingespeeld te raken op zijn nieuwe co-piloot  Ferran Alcayna Marco. ,,Een goede samenwerking tussen de coureur en de navigator is erg belangrijk”, weet Van Genugten. ,,We hebben wel al samen getest, maar voor een grote rally moet het allemaal kloppen. Aan een nieuwe navigator moet je toch altijd wennen, maar aan de combinatie van een Brabander en een Spanjaard zeker. De communicatie is erg belangrijk. Ferran heeft veel ervaring, dus het zal wel goedkomen.’’

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie