De Hoop Volvo
| 07:30 | Rik Werner

Volvo met vierassige bulktrailer voor De Hoop Mengvoeders

De Hoop Mengvoeders uit Zelhem heeft met de aanschaf van een Volvo FH 420 Light Concept én een vierassige bulktrailer van Welgro geïnvesteerd in veel laadvermogen.

Volvo bracht vorig jaar de vernieuwde FH Light Concept uit. Door gebruikmaking van lichtgewicht componenten is een 4×2-trekker ontwikkeld met een relatief laag gewicht vanaf 6.400 kilo.
De Hoop Volvo

Vierassige oplegger

De keuze van De Hoop voor de Volvo FH Light Concept viel samen met de komst van een nieuwe vierassige oplegger. ,,Een drieassige oplegger kunnen we vaak niet maximaal laden. Er komt al gauw te veel gewicht op de schotel”, zegt Walter Boeijink, hoofd logistiek bij De Hoop Mengvoeders.  ,,Met de vierassige trailer wordt de aslast beter verdeeld. De bulktank bestaat uit tien compartimenten. Dat maakt een nog betere gewichtsverdeling van deelladingen mogelijk.” Het leeggewicht van trekker en oplegger samen is nog geen 18 ton, zodat er ruim 32 ton mengvoeders geladen kan worden.
De Hoop Volvo

Charters

De Hoop Mengvoeders heeft vier eigen bulkwagens voor het bevoorraden van pluimveehouders in de eigen regio. Transport naar klanten buiten de eigen regio en naar België en Duitsland besteedt het Gelderse bedrijf uit aan charters. ,,Onze focus ligt op de productie van hoogwaardige mengvoeders. Het is daarom gunstiger om voor de lange afstanden een transporteur in te schakelen die een retourvracht kan plannen’’, aldus Boeijnk.
1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie