Lange Engelse celstraf voor tachofraude
| 17:58 | Truckstar Redactie

Lange Engelse celstraf voor tachofraude

Een Marokkaanse chauffeur is in Engeland veroordeeld tot een celstraf van zes keer zes maanden.

De 31-jarige chauffeur reed voor een Spaans transportbedrijf en bekende schuld in zes gevallen van tachofraude tegenover een rechter in de Noord-Engelse stad Carlisle. De rechter veroordeelde hem tot zes maanden celstraf voor elk van de gevallen, minus 123 dagen voorarrest.

Systematisch

“Dit was geen geval van een chauffeur die een paar kleine aanpassingen doet aan zijn rijtijden. Dit was een systematische, goed geplande en goed uitgevoerde fraude”, aldus Greame Hodgon van de verkeerspolitie in het graafschap Cumbria.

Tegen de lamp
De chauffeur reed voor het transportbedrijf Transportes Pepe El Correcaminos, uit Murcia in het Zuid-Oosten van Spanje. Tijdens een inspectie op de M6 ter hoogte van Todhills, bij Carlisle, liep hij tegen de lamp.

De VOSA en de verkeerspolitie van Cumbria startten samen een onderzoek. De truck en alle tacho-bewijzen werden in beslag genomen. Vervolgens werd de chauffeur aangehouden en vastgezet. In eerste instantie ontkende hij de fraude, maar tegenover de rechter bekende hij toch schuld.

“De verkeersveiligheid staat op het spel als een chauffeur de rijtijden aan zijn laars lapt. Daarnaast ontstaat er oneerlijke concurrentie, en kunnen andere transporteurs zich genoodzaakt voelen hetzelfde te gaan doen”, aldus Greame Hodgon, die hoopt dat de lange celstraf een afschrikwekkend effect zal hebben. 

Foto: de truck van de chauffeur nadat hij was aangehouden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie