Scania G450
| 10:37 | Rik Werner

Lock aan de slag met Scania G450 8×4

Speciaal transportbedrijf Arie Lock uit Hardingsveld-Giessendam is aan de slag gegaan met een nieuwe Scania G450 8×4 met twee sturende assen en een 140 ton/meter Effer autolaadkraan.

,,Wij wilden een zware alleskunner. Zo een die in beeld komt waar andere auto’s afhaken’’, vertelt Arie Lock. De keuze voor Scania werd mede ingegeven door de goede opbouwmogelijkheden van het chassis. ,,Een zware kraan vergt heel veel van het chassis van de truck. In dat opzicht hebben wij met Scania heel goede ervaringen. Deze G450 vervangt een Scania die nog Euro 3 was. Die heeft het al die jaren bij ons probleemloos uitgehouden.”
Scania G450

Goede wendbaarheid

De G450 met de SCR-only motor is van het type Euro 6. ,,Dat past ons goed, want wij werken geregeld in steden en de Maasvlakte waar dat de norm is. Maar ook los van de moderne motor is deze auto sowieso voor ons een sprong vooruit. De twee sturende negen tons voorassen zorgen voor een goede wendbaarheid. En deze configuratie gaf ons de mogelijkheid het voertuig rondom luchtgeveerd te houden. Dat geeft extra comfort voor onze chauffeur én je kunt nog een beetje met de hoogte spelen.’’
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie