MAN en Mercedes investeren in Amerika's
| 17:48 | Truckstar Redactie

MAN en Mercedes investeren in Amerika’s

MAN en Daimler Trucks gaan investeren in hun overzeese fabrieken. MAN in Brazilië, Daimler in de VS.

De komende vier jaar investeert MAN 400 miljoen euro in haar fabriek in Resende, Brazilië. Een fors deel van dat geld wordt gestoken in onderzoek en ontwikkeling. MAN ziet veel groeipotentie in de Braziliaanse markt en de Zuid-Duitsers willen een breed aanbod aan trucks aanbieden om optimaal te kunnen profiteren.

Overigens rollen uit die MAN-fabriek nog steeds trucks met een Volkswagen embleem. Dit merk is onder Braziliaanse chauffeurs een begrip. Maar de leiding in Duitsland wil alle VW-trucks uiteindelijk MAN noemen. Er werken circa 7.000 mensen in Resende.

Western Star
Daimler Trucks voert de productie in de Western Star-fabriek in Portland, Oregon op. Er gaat met twee ploegendiensten gewerkt worden om de vraag te kunnen bijhouden. Western Star trucks worden vooral verkocht aan klanten die zwaar werk hebben in mijnbouw, petrochemie en bosbouw. De trucks worden onder andere geëxporteerd naar Australië, Zuid-Afrika en Indonesië. Daimler verwacht dat zowel de genoemde exportlanden als de Amerikaanse markt verder zullen groeien dit jaar. Er werken nu 750 mensen in Portland en dat moeten er in de nabije toekomst meer worden.

 
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie