MB Nederland biedt tot zes jaar garantie op aandrijflijn
| 11:31 | Truckstar Redactie

MB Nederland biedt tot zes jaar garantie op aandrijflijn

Nieuw verzekeringsproduct voor Mercedes Actros, Antos, Atego en Arocs

Klanten van Mercedes-Benz kunnen vanaf nu een nieuw verzekeringsproduct afsluiten voor vrachtwagens. Met het product ‘Verlengde Garantie Aandrijflijn’ kan de standaard drie jaar fabrieksgarantie op de aandrijflijn worden uitgebreid tot maximaal zes jaar.

Verlengde Garantie Aandrijflijn
Mercedes meldt dat voor ondernemers de ‘Total Cost of Ownership’; het totaalbedrag dat de truck gedurende bezit steeds belangrijker wordt.  Het nieuwe verzekeringsproduct waarbij zes jaar garantie wordt gegeven op de aandrijflijn past volgens het merk prima in die filosofie. Met Verlengde Garantie Aandrijflijn heeft een transporteur geen eigen risico geen onvoorziene reparatiekosten op onderdelen van de aandrijflijn.

Hiertoe behoren onder meer de motor, de versnellingsbak, de aandrijfassen, het differentieel, de retarder en het koelsysteem. VGA is volgens Mercedes een 100 procent Nederlands verzekeringsproduct, en kan worden aangeschaft tot drie maanden na de eerste ingebruikname of tot 40.0000 km.

Hoewel tot drie jaar extra garantie mogelijk is, is Verlengde Garantie Aandrijflijn ook voor één of twee jaar af te sluiten. Zo kunnen voor iedere transporteur en/of looptijd de variabele kosten voor reparaties aan de aandrijflijn vast worden gemaakt. Deze garantieregeling is voor de gehele truckrange af te sluiten met uitzondering van de Unimog en de aardgas, biodiesel, hybride en electro aangedreven trucks van Mercedes-Benz. 

Officieel dealeronderhoud
De dekking en garantie-afwikkeling verlopen via de bestaande systemen en processen van de Mercedes-Benz dealers. Een voorwaarde voor Verlengde Garantie Aandrijflijn is wel dat het voertuig wordt onderhouden volgens de Mercedes-Benz fabrieksrichtlijnen. 

Meer informatie via de media-site van Mercedes-Benz. 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie